Щодо ввезення автомобілів з США

Ввезення автомобілів з США для подальшого використання їх на території України потребують заміни фар і обов'язкової наявності протитуманних фар.

 Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, до такого рішення дійшли учасники засідання робочої групи з вирішення проблемних питань сертифікації колісних транспортних засобів, які відбуваються або вироблені в США.

Головне питання, що вирішувалось, стосувалось спрощення процесу оцінки колісних транспортних засобів, які вироблені або походять з США. "Згідно з альтернативним директивам Європейського Союзу, ми можемо не вимагати заміни лобового скла і ременів безпеки, однак заміна передніх освітлювальних приладів, повторювачів поворотів і наявність противотуманной фари повинні бути обов'язковими для автомобілів американського виробництва", - повідомив Ю.Лавренюк.

Напрацьоване рішення буде передано уповноваженому органу - ДП "Державтотрансндіпроект" - для розробки проекту технічного висновку щодо застосування об'єктивних доказів відповідності ременів безпеки, безпеки скла і скломатеріалів транспортного засобу, які поставляються з країн, які не є сторонами Женевської угоди 1958 року і державами-членами ЄС відповідно.

Проект технічного рішення, наданий "ДержавтотрансНДІпроект", буде розглянутий і прийнятий членами спеціальної робочої групи вже на наступному засіданні робочої групи з удосконалення процесу оцінки відповідності колісних вищевказаний транспортних засобів.