Запроваджується відеофіксація проведення митного огляду на першому етапі

Порядок здійснення фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами, затверджений постановою Кабміну від 08.06.2016 р № 370 набере чинності з липня цього року.

Спочатку  процедура відеофіксації проведення митного огляду буде впроваджена на Львівській, Одеській та Київській міській митницях. 

За  4 місяці ця процедура буде здійснюватися на всіх митницях  та митних постах.

Наразі програмно-технічне забезпечення для її поетапного впровадження знаходиться в розробці.

Перед початком дій інспектор митної служби повинен представитися на камеру і представити всіх присутніх, залучених до проведення огляду, наприклад співробітників СБУ або поліцейських. При цьому відеозйомка повинна зніматися безперервної записом з коментарями по ходу перевірки. При цьому інформація з відеокамери буде передаватися на центральний сервер.

Дані матеріали в разі потреби можуть надавати НАБУ, Нацполіціі, СБУ. Також їх можуть використовувати керівники митниць для проведення службових розслідувань.

При впровадженні проекту кожен працівник митниці буде отримувати з ранку відеокамеру. В даний час розглядається питання покупки відеообладнання для співробітників Львівської, Одеської та Київської міської митниць.