Подорожуємо літаком

Нагадаємо основні норми провозу багажу:

Дозволено безкоштовне перевезення багажу в літаку 

- Не більше 30 кг для пасажирів бізнес / комфорт класу - Не більше 20 кг для пасажирів економічного класу;

Для пасажира до 2 років безкоштовний багаж не надається (дитячий візок перевозиться безкоштовно).

Ставка оплати понаднормового багажу складає 5 Євро за 1 кг надмірної ваги.

Максимальна вага 1 місця багажу не може перевищувати 32 кг.

ПЕРЕВЕЗЕННЯ КОМПЛЕКТУ ГІРСЬКОЛИЖНОГО СПОРЯДЖЕННЯ*

На кожного туриста передбачено безкоштовне перевезення одного комплекту спорядження вагою до 30 кг, упакованого в один чохол на додаток до звичайної норми багажу, а саме:

      - Лижне спорядження: лижі, лижні палиці та черевики;

      - Сноубордичне спорядження: сноуборд і черевики.

РУЧНА ПОКЛАЖА

Дозволено провозити одне місце ручної поклажі вагою не більше 5 кг і розміром 55 Х 40 Х 20 см.

Додатково до ручної поклажі Ви можете взяти з собою в салон наступні предмети:

       - Дамська сумочка, невелика сумка (ноутбук, відеокамера);

       - Пальто, шаль, плед;

       - Невеликий фотоапарат, бінокль;

       - Прийнятна кількість друкованих видань для читання під час польоту;

       - Дитячу переносну люльку та дитяче харчування для годування під час польоту;

       - Милиці або інші необхідні ортопедичні пристосування.

       - Професійна фото-/відеотехніка у разі наявності одного місця ручної поклажі оплачується як наднормативний багаж за тарифом 5 Євро за 1 кг.

В інтересах безпеки та для забезпечення комфорту для Вас та інших пасажирів багаж, що перевищує ці габарити, підлягає здачі при реєстрації, так як в салоні є лише обмежене місце для зберігання ручної поклажі.

Пасажир зобов'язаний сам піклуватися про збереження ручної поклажі, що перевозиться у салоні повітряного судна. У разі перерви у виконанні рейсу, вказаного в перевізному документі, пасажир при висадці з борту повітряного судна зобов'язаний забрати із собою розміщену там ручну поклажу.

ВИМОГИ ДО ВМІСТУ БАГАЖУ

З метою забезпечення безпеки польотів не приймаються до перевезення в якості багажу:

Предмети та речовини, перевезення яких заборонено законом, міжнародними угодами, документами державних органів будь-якої країни на територію, з території або через територію якої здійснюється перевезення;

      - вибухові речовини, засоби підривання та предмети, ними начинені;

      - стислі та зріджені гази;

      - легкозаймисті рідини;

      - займисті тверді речовини;

      - окисляючі речовини та органічні перекиси;

      - токсичні речовини;

      - радіоактивні матеріали;

      - їдкі та корозійні речовини;

      - отруйні та отруючі речовини;

      - зброя вогнепальна, холодна та газова;

      - інші матеріали та речовини, які можуть бути використані як знаряддя нападу на пасажирів, екіпаж літака, а також створюють загрозу польоту літака.

ВИМОГИ ДО ВМІСТУ РУЧНОЇ ПОКЛАЖІ:

З метою забезпечення безпеки польотів приймаються до перевезення в ручній поклажі рідини, гелі та аерозолі, що відносяться до безпечних, в ємностях місткістю не більше 100 мл (або еквівалентної ємності в інших одиницях виміру обсягу), упаковані в надійно закритий прозорий пластиковий пакет об'ємом не більше 1 л - один пакет на пасажира.

Рідини в контейнерах ємністю більше 100 мл до перевезення не приймаються навіть у тому випадку, якщо ємність заповнена лише частково. Виняток з перевезення мають ліки, дитяче харчування та спеціальні дієтичні потреби.

Рідини, придбані в магазинах безмитної торгівлі в аеропорту або на борту повітряного судна, повинні бути упаковані в надійно запакований (опломбований) пластиковий пакет, що забезпечує ідентифікацію доступу до вмісту пакета протягом польоту, на якому є достовірне підтвердження того, що ця покупка зроблена в аеропортових магазинах безмитної торгівлі або на борту повітряного судна в день (дні) поїздки.

Адміністрація авіакомпанії має право приймати рішення про введення додаткових заходів щодо забезпечення авіаційної безпеки на рейсах з підвищеною небезпекою, внаслідок чого забороняти перевезення в салоні повітряного судна наступних предметів:

      - штопори;

      - голки для підшкірних ін'єкцій (якщо не буде представлено медичне обґрунтування);

      - в'язальні спиці;

      - ножиці;

      - складні (без фіксатора) дорожні, складні ножі.

ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАГІТНИХ

На рейсах авіакомпанії "Astra Airlines" дозволено перевезення вагітних строком до 28 тижнів.

При терміні вагітності від 28 до 32 тижнів необхідно мати лист від лікаря, що підтверджує його дозвіл на авіаподорож.

При вагітності з терміном більше 32 тижнів авіапереліт пасажира заборонений.

ПЕРЕВЕЗЕННЯ ДІТЕЙ БЕЗ СУПРОВОДУ

Діти, яким на момент відправлення рейсу не виповнилося 5 років, до перевезення без супроводу дорослих пасажирів (від 18 років і старше) не приймаються.

Діти без супроводу, які є громадянами України, не можуть подорожувати без нотаріально завіреного дозволу батьків/опікунів.

За авіаквиток пасажира, для якого оформлюється послуга супроводу, оплачується 100% тарифу, встановленого для дорослого пасажира, плюс спеціальний сервісний збір у розмірі 35 євро.

Послуга супроводу підлягає обов'язковому уточненню та узгодженню до моменту бронювання квитка та/або туру.

Для оформлення послуги супроводу батьки або опікуни повинні:

      - Забезпечити дітей усіма необхідними та належним чином оформленими проїзними документами.

      - Забезпечити наявність уповноваженої дорослої особи в аеропорту відправлення, яка повинна залишатися в аеропорту безпосередньо до фактичного часу вильоту рейса.

      - Узгодити питання, що стосуються зустрічі дітей уповноваженою особою в аеропорту прибуття.

      - Оплатити вартість всіх витрат, які можуть мати місце (харчування, проживання в готелі, наземний транспорт, зворотній квиток та ін.), якщо з якихось причин дітей не зустрінуть, в результаті чого вони будуть відправлені назад в аеропорт первісного вильоту.

      - В аеропорту відправлення перед початком реєстрації відповідальний агент обслуговуючої компанії заповнить документ «UM Handling Advice Form», а батьки/опікуни дитини без супроводу повинні цей документ підписати.

ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТВАРИН В САЛОНІ ЛІТАКА 

Перевезення тварин регулюється вимогами державних органів країни вивозу, ввозу та транзиту. Для здійснення перевезення пасажир зобов'язаний забезпечити наявність нижчеперелічених документів:

  • дозвіл на вивіз, ввезення або транзит тварини для відповідної країни;
  • дійсну медичну довідку, свідоцтво про вакцинацію та інші документи, що вимагаються спеціалізованими службами по дотриманню санітарних та карантинних правил у країнах вивозу, ввозу або транзиту.

animals petsТварина повинна бути чиста, здорова, поміщена у спеціальний контейнер, захищений від проникнення рідин та запахів (допускається перевезення тварин у м’яких корзинах, дорожніх сумках, що спеціально призначені для перевезення дрібних тварин у салоні літака).

Загальна вага контейнера з твариною не повинна перевищувати 5 кг. Розміри контейнера не повинні перевищувати 115 см за сумою 3-х вимірів (довжина + ширина + висота).  Контейнер має перевозитись під наглядом його власника на руках або під сидінням переднього крісла. Не допускається перевезення контейнера на сидінні крісла.

Пасажир може перевозити не більше одного контейнера з твариною. Однак дозволяється перевезення в одному контейнері двох або більше тварин за умови, що вони мирно співіснують, та не перевищені встановлені норми щодо ваги (5 кг, включаючи вагу контейнера) і розмірів контейнера (сума 3-х вимірів = 115 см).

 Оплата за тварину відбувається в аеропорту і не залежить від наявності багажу у пасажира, тобто, якщо у пасажира немає багажу, за тварину він оплачує в будь-якому випадку.

Перевезення тварини оплачується за тарифом 5 Євро за 1 кг (включаючи вагу контейнера та поводка).