Росія скасовує пільговий режим українцям

Законодавство Російської Федерації буде переглядатися з метою посилити режим перебування українців на території Росії. Між країнами діяв пільговий режим, який передбачав перебування на території іншої суміжної держави близько півроку без обов'язкового виїзду та перереєстрації.

Тепер же у федеральній міграційній службі відзначили, що збираються скоротити цей термін вдвоє.

Тобто, з 1 серпня 2015 громадянин України зможе перебувати на території РФ не більше 90 днів за півроку. Таким чином Росія показує своє недовірливе ставлення до України продовжуючи економічну блокаду і погіршуючи соціальні взаємини. За словами представників міграційної служби, умови просто-напросто будуть прирівнюватися до тих, які мають всі інші країни.

Всі країни СНД на сьогоднішній день керуються одним єдиним правилом, який регламентує строк і порядок перебування їх громадян на території Російської Федерації. Цим регламентом встановлено ліміт у 90 днів протягом одного півріччя (180 днів). Перевищення терміну перебування без відповідних документів, які доводять і обґрунтовують причину, карається адміністративними мірами покарання.

Раніше уряд РФ створив пільговий режим перебування українських громадян на час ведення бойових дій на території Донбасу. Для цього громадянину України потрібно було звернутися до міграційної служби з паспортом та переліком інших документів щоб продовжити кількість днів. Тепер же, як пояснюють в ФМС РФ, в цьому немає потреби і дана пільга буде припинена.