Обмеження руху вантажівок

Заборона руху автотранспорту зі надурочних вагою в жарку пору року при температурі повітря + 28 ° C і вище вже вступило в силу в усіх областях України.

Так, з 29.05.2015 р і протягом всього літнього періоду великоваговий автотранспорт буде пересуватися основними автомобільними дорогами загального користування в основному вночі, повідомляє прес-служба Укравтодору.

При високих температурах повітря дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, а саме більше 42 ° C, в результаті чого конструкція дорожнього полотна може різко втратити несучу здатність. Рухаючись по дорозі, покриття якої схильне до  деформацій, великоваговий транспорт загальною масою понад 24 тонн з навантаженням понад 7 тонн на вісь залишає на ньому свій слід - глибокі колії, по яких утворюються тріщини.

 Введена заборона буде діяти тільки за умови спекотної погоди, в прохолодні дні рух важковаговиків буде здійснюватися без обмежень.

Дати початку і завершення тимчасових обмежень визначатимуться залежно від температурних показників повітря. Час обмеження встановлюватися залежно від районування території областей - у більшості випадків від 9-10 годин ранку до 21-22 години вечора .

Тому за дорученням Укравтодору у всіх областях України вже встановлені відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні панно, а також визначені місця тимчасового відстою транспортних засобів на період дії обмежень.