До уваги суб"єктів, здійснюючих діяльність у сфері виробництва спирту, тютюнових виробів.

Доводимо до Вашого відому Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку видачі суб'єктам господарювання ліцензій на здійснення діяльності у сфері виробництва та обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

На офіційному сайті www.minfin.gov.ua Ви маєте змогу ознайомитись з повною версією даної Постанови.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

 від __ ___________ 2013 р. № ___

 м. Київ

 Про затвердження Порядку видачі суб’єктам господарювання ліцензій на здійснення діяльності у сфері виробництва та обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок видачі суб’єктам господарювання ліцензій на здійснення діяльності у сфері виробництва та обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що додається.

2. Установити, що раніше видані ліцензії на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які оформлені на бланках суворої звітності, є дійсними протягом терміну, на який вони видані.

3. Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва з набранням чинності цієї Постанови забезпечити Міністерство економічного розвитку і торгівлі України бланками єдиного зразка для видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

4. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

 Прем'єр-міністр України                                                                                                                                                                          М. Азаров

 

Порядок видачі суб’єктам господарювання ліцензій на здійснення діяльності у сфері виробництва та обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів

 

Цей Порядок регулює діяльність, пов’язану з видачею суб’єктам господарювання ліцензій на право оптової торгівлі, імпорту та експорту спиртом етиловим і плодовим (далі – спирт), алкогольними напоями і тютюновими виробами, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також ліцензій на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і додатків до них.

Терміни та визначення в цьому Порядку:

ліцензійна справа суб’єкта господарювання – документи, що подаються суб'єктом господарювання для видачі, переоформлення ліцензії, видачі дублікатів ліцензії; документи, пов’язані із зміною даних у документах, що додаються до заяви про видачу ліцензії, а також копії рішень органу ліцензування про видачу, переоформлення та анулювання ліцензії, про видачу дублікатів ліцензії. На кожну видану ліцензію заводиться окрема ліцензійна справа, де зберігаються подані документи (копії документів), передбачені цим Порядком. Ліцензійній справі присвоюється номер, ідентичний реєстраційному номеру ліцензії. Орган ліцензування створює, веде ліцензійну справу та несе відповідальність за її збереження.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».