Дозвіл СЕС. Нормативні документи

Санітарно-епідеміологічний висновок - документ, що засвідчує відповідність або невідповідність санітарним правилам факторів середовища проживання, господарської та іншої діяльності, продукції, робіт, послуг; будівель, будівель, споруд, приміщень, обладнання та іншого майна, які здобувач передбачає використовувати для здійснення своїх видів діяльності , проектів нормативних актів, експлуатаційної документації.

Видача санітарно-епідеміологічного висновку регулюється Законом України ; 4004- XII від 24.02.1994 року "Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення".

Санітарно-епідеміологічної експертизі підлягають всі дитячі товари, всі продукти харчування, всі види одягу, всі товари, які контактує з шкірою людини і приймається їжею (кухонні прилади, меблі, канцелярські товари, побутова хімія і т. д.). Список досить великий і зазнає постійні доопрацювання. У зв'язку з цим, для визначення необхідності проведення такої експертизи рекомендуємо Вам звертатися за роз'ясненням до фахівців.

Перелік дозволів, що діють після набуття чинності закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», можна знайти на сайті Держпідприємництва (www.dkrpp.gov.ua).

Знаючи свої права, передусім ви зможете успішно відстоювати свої права, контактуючи з працівниками органів державної влади чи контрольних органів.

Санітарно гігієнічний висновок СЕС видається на термін від 1 до 5 років.

Існують три види санітарно-епідеміологічних висновків: 

  • на продукцію;
  • на вид діяльності (виробництво, торгівля і т.д.); 
  • на технічні умови (ТУ);

У середньому вартість отримання санітарно-епідеміологічного висновку становить від 3000 грн.00 коп і прораховується індивідуально в кожному конкретному випадку.

Термін виконання робіт становить від 5 до 15 робочих днів.

При поданні заявки на отримання СЕЗ заявник повинен надати необхідні документи, на підставі яких будуть проводитися випробування, а також зразок своєї продукції. Залежно від того вітчизняна продукція або імпортна, поставляється вона за контрактом або виробляється безпосередньо заявником, список документів може відрізнятися в кожному конкретному випадку.