Оплата при здійснені перевезень територією Російської Федерації

Департамент транспортної політики АсМАП повідомляє,  що з 15.11.2015 року на території Російської Федерації рух транспортних засобів з дозволеною максимальною масою більше 12 т по автомобільним дорогам загального користування федерального значення буде можливий при умові внесення відповідної плати в рахунок відшкодування шкоди, заподіяної автомобільним дорогам цими транспортними засобами.

З середини жовтня поточного року відкрилися Центри обслуговування користувачів федеральної системи стягнення плати «Платон», де можна отримати інформацію про саму систему стягнення плати, зареєструвати своє підприємство, транспортний засіб, про стан особового рахунку, поповнити свій рахунок.

Для отримання бортових пристроїв, власник транспортного засобу повинен зареєструватися в Реєстрі Системи стягнення плати та укласти відповідний договір.

Зареєструватися в системі:

- в центрах інформаційної підтримки користувачів;

- на сайті системи в особовому кабінеті;

- терміналах самообслуговування.

Укладення договору та видача бортового пристрою відбувається при особистому відвідуванні власника транспортного засобу або його уповноваженого представника в центр інформаційної підтримки.

Також АсМАП нагадує, що за рух транспортних засобів, які мають дозволену максимальну масу більше 12 т, на автомобільних дрогах загального користування федерального значення без внесення відповідної плати передбачається накладання наступних штрафних санкцій: на водія – 5 000 руб, на посадових осіб, відповідальних за рух таких транспортних засобів – 40 000 руб, на приватних підприємців – 40 000 руб, на юридичних осіб – 450 000 руб.