Пропонується звільнення від сплати акцизу на електромобілі

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №4033а про внесення зміні до розділу XX Перехідних положень "Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів).

Даний законопроект пропонує  до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених  електричними двигунами.

Крім того, проект закону пропонує надати платнику податків право додати вартість придбаного на території України електромобіля до витрат, дозволені до включення до податкової знижки. Однак в розмірі, який не перевищує суму оподатковуваного доходу платника податку відбитого в річній податковій декларації. Можливість включити такі витрати до податкової знижки надається протягом одного року на придбання електромобіля, який вперше реєструється в Україні, незалежно від наявності або відсутності іноземних актів держреєстрації.

Нагадаємо, що до 1 січня 2020 року мито при ввезенні електромобілів замість нинішніх 10% (або 8% за пільговим тарифом) становитиме 0%.