Розпочав роботу Міжвідомчий центр боротьби з корупцією на митниці

При Міністерстві фінансів розпочав роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці. На початку вересня перші десять мобільних груп виїдуть в місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення.

Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській та Волинській областях. А трохи згодом ще десять груп розпочнуть роботу у прикордонних зонах. Для зменшення корупційних ризиків буде використовуватись принцип ротації кадрів, тобто склад мобільної групи буде щомісяця змінюватись з дотриманням визначеної кількості представників різних структур (з ДФС – дві особи, з Прикордонної служби та Національної поліції – по одній особі).

Міжвідомчий цільовий центр буде займатися постійною координацією дій 20-ти спільних мобільних груп з попередження та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

До складу Центру увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Аналітична група у складі Центру буде проводити аналітично-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць та передаватиме інформацію Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі діяти по всій території України та виїжджати по орієнтуванням, наданим аналітичними групами, для оперативного реагування на правопорушення.

По матеріалам Interfax