Роз'яснення ДФС щодо переміщення товарів в / із зони проведення АТО

Юридичні та фізичні особи переміщують товари (вантажі) на тимчасово неконтрольовані території і з них через контрольні пункти в'їзду-виїзду за умови пред'явлення перевізником або власником (уповноваженою особою) такого вантажу спеціального дозволу, виданого органами ДФСУ.

З 28 лютого 2015 суб'єкт господарювання, який має намір ввозити / вивозити вантаж на / з тимчасово неконтрольованої території, повинен звернутися з відповідною заявою до Головне міжрегіональне управління оперативного забезпечення зони проведення АТО ДФСУ (ГМУОО АТО ДФСУ), представники якого знаходяться в наступних населених пунктах:

04053, Київ, Львівська площа, 8 (ГФС);

84313, м Краматорськ, бульвар Машинобудівників, 22 (ДПІ у м Краматорськ ГУ ГФС України в Донецькій області);

87526, м Маріуполь, вул. 130-й Таганрозької дивізії, 114 (ГУ ГФС України в Донецькій області);

93113, м Лисичанськ, вул. Свердлова, 347 (ДПІ у м Лисичанськ ГУ ГФС України в Луганській області);

а також за місцем розташування певних вантажних КПВВ.

Заява відповідного зразка подається у письмовій формі за певними адресами і дублюється на електронну адресу ГМУОО АТО ДФСУ: [email protected].

Заяви, оформлені з порушенням, до розгляду не приймаються.

Податківці Подільської ДПІ у м Києві відзначили, що органи ДФСУ за місцем реєстрації суб'єктів господарювання зазначені заяви не приймають і не розглядають. Наявні в роботі заяви на отримання дозволів на перевезення вантажу через неконтрольовану територію ДФСУ на місцях повинні направити на розгляд до ГМУОО АТО ДФСУ.

 ДФСУ здійснює контроль за перевезенням вантажів на тимчасово неконтрольовану територію.