Вимоги надавати карантинні сертифікати незаконні

Обов’язковий принцип отримання карантинного сертифікату скасовано.

Держсільгоспінспекцію ліквідовано, Держветфітослужбу реорганізовано. Вимоги оформлювати та надавати карантинні сертифікати незаконні. Так Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко прокоментував інформацію щодо вимог до підприємців надавати карантинні сертифікати та деякі інші дозвільні документи.

      «Відповідною постановою КМУ від 28 січня 2015 року спрощено процедуру фітосанітарної експертизи, зокрема скорочено час її проведення із 5 діб до 24 годин.

Також наголошую: обов’язковий карантинний сертифікат на зерно та олійні культури скасовано. Діє добровільний принцип», - наголосив Олексій Павленко.     

  Міністр нагадав, що відповідна урядова постанова скасовує надмірне ‪‎адміністрування‬ у сфері обігу пестицидів і агрохімікатів, зокрема ліцензування експорту та імпорту, спрощує порядок проведення державних випробувань, реєстрації та перереєстрації.     

  «Будь-які вимоги з боку контролюючих органів, які порушують дію чинної постанови, не мають юридичної сили. Територіальні органи Держсільгоспінспекцї знаходяться у стадії ліквідації і взагалі не мають права здійснювати перевірки», - повідомив Міністр.