Британська компанія керуватиме деякими українськими митницями

Український уряд має намір підписати договір про співпрацю з британською компанією Crown Agents, у якої є успішний досвід в управління митницями в країнах ЄС, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Я очікую завершення переговорів і передачі декількох митниць в управління британської компанії», - сказав він у Верховній Раді сьогодні.

 Залучення британської компанії Crown Agents до управління українською митницею подвоїть доходи в український бюджет. Компанія Crown Agents  має подібний досвід в країнах ЄС та інших країнах.

Компанія Crown Agents - міжнародна девелоперська компанія, яка спеціалізується на допомозі урядам по всьому світу. Також у Crown Agents є дочірні компанії в Африці, Азії і США. Історія компанії починається з 1800-х років.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що мова йде не тільки про те, щоб ввести нову культуру спілкування на митниці, а продемонструвати, що ліквідація корупції на митниці може істотно збільшити надходження до бюджету.

Також протягом серпня та вересня по домовленості з представниками американської митниці та прикордонної служби в Україні приїдуть американські митники, які поділяться своїм досвідом з українськими колегами.