Громадянам

Ввезення громадянами незареєстрованих лікарських засобів

     Порядок ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів на сьогодні передбачений наказом Міністерства охорони здоров’я (далі МОЗ) України від 26 квітня 2011 року №237).

Змінюються правила перебування українців в Росії

     З 1 серпня цього року громадянам України , які бажають жити в Росії, доведеться або придбавати патент на роботу, або отримувати дозвіл на тимчасове проживання або притулок на російській території.

Для поїздки в Крим у дітей має бути проїздний документ

В 2015 році постановою Кабінету Міністрів України № 367 було затверджено Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.  Даним Порядком визначено особливості перетинання адміністративного кордону тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Головні зміни у видачі шенгенських віз

З 23 червня 2015 року всі консульства країн шенгенської зони братимуть відбитки пальців та цифрове фото для оформлення шенгенської візи громадянам країн Східного партнерства, зокрема громадянам України.

Збір біометричних даних при оформленні шенгенських віз - МЗС щодо процедури

 З 23 червня 2015 року, відповідно до вимог Візового кодексу ЄС, у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.

Росія скасовує пільговий режим українцям

Законодавство Російської Федерації буде переглядатися з метою посилити режим перебування українців на території Росії. Між країнами діяв пільговий режим, який передбачав перебування на території іншої суміжної держави близько півроку без обов'язкового виїзду та перереєстрації.

Правила оформлення і видачі закордонного паспорта і проїзного документа дитини

З 1 квітня єдиним нормативним актом, який регулюватиме порядок виїзду дітей за кордон, буде постанова Кабінету міністрів від 7 травня 2014 №152.

Щодо банківських металів та правил їх переміщення

Згідно Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління НБУ від 27.05.2008 № 148, громадяни можуть переміщувати банківські метали лише за умови письмового декларування митному органу.

Уряд припиняє дію Угоди між Україною і РФ про малий прикордонний рух

Уряд України приймає рішення про припинення дії Угоди між Україною і Російською Федерацією про малий прикордонний рух. Про це засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 4 березня, заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Громадяни Росії зможуть в'їжджати в Україну тільки за закордонними паспортами

   Громадяни Росії з 1 березня зможуть в'їжджати в Україну тільки по закордонному, службовій чи дипломатичному паспорту. Це передбачено постановою Кабінету міністрів України від 30 січня 2015 № 23.

Попередня  1 2 3