Cкасовано утилізаційний збір.

Вчора у другому читанні прийняли довгоочікуваний Закон № 4238 від 24.02.2014 , який скасовує цей сумнозвісний збір і скасовує акциз з переобладнаних транспортних засобів. За відповідний законопроект у другому читанні і в цілому проголосували 228 депутатів. На практиці це має виразитися таким чином: нові легкові авто мають подешевшати на суму в межах 4,73-30,2 тис. гривень залежно від об'єму двигуна ; старі авто , ввезені в Україну , подешевшають на 9,46-60,5 тис. гривень залежно від об'єму двигуна ; решта види транспортних засобів (вантажівки , автобуси і пр. ) залежно від маси подешевшають на 8,8-14,74 тис. гривень ( нові ), і на 17,6-29,4 тис. гривень.

Скасування корупційного утилізазійного збору - безумовно , прогресивна подія для нашої країни.

І, з точки зору теорії , транспортні засоби повинні подешевшати .

На жаль , поки відбуваються процеси катастрофічного ослаблення гривні , - здешевлення ТС ми навряд чи відчутний. Тим не менше, після стабілізації економіки , скасування утілсбора позитивно позначиться і на продажах техніки, і на купівельній спроможності населення.

Закон набуває чинності з моменту опублікування , тобто вже наступного тижня цілком можуть початися поставки авто вже без сплати утилізаційного збору.