Кабмін пропонує вдвічі збільшити повні ставки імпортних мит і знизити пільгові

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді вдвічі збільшити повні ставки імпортних мит, що не суперечить вимогам СОТ, і одночасно знизити ставки мит на окремі групи імпортних товарів.

Про це сказано в законопроекті № 2105а, поданому на розгляд до парламенту 22 травня.

«На сьогодні для 86,6% товарних підкатегорій митного тарифу встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки, що безумовно не стимулює постачальників заявляти дані про країну походження товарів.

Враховуючи це, а також з метою забезпечення достовірності декларування відомостей про країну походження імпорту, пропонується вдвічі підвищити повні ставки ввізного мита на товарні підкатегорії митного тарифу, що не суперечить вимогам СОТ », - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Разом з тим, законопроект пропонує зниження пільгових тарифних ставок у сегменті моторних транспортних засобів і устаткування для тимчасового проживання людей - до 5% з 6%; в сегменті готових або консервованих морепродуктів - ракоподібних, молюсків і водяних безхребетних - до 15% з 20%; в сегменті приготованих або консервованих плодів, горіхів та інших їстівних частин рослин без додавання цукру і спирту - до 10% з 15%.