Підписаний закон на мораторій експорту необробленої деревини

   Президент України Петро Порошенко підписав закон про мораторій на експорт необробленої деревини. Висвітлено на сайті Верховної Ради.

   На сайті парламенту зазначається, що проект закону про внесення змін до закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді) повернуто із підписом Президента 7 липня.

   Даний Закон був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 5 лютого цього року, в цілому — 9 квітня.

   У пояснювальній записці до документу зазначається, що тимчасова заборона у вигляді десятирічного мораторію на вивіз за кордон деревини дасть змогу направити сировину на підприємства України, створити нові робочі місця, забезпечити значні наповнення бюджету держави.

  «Ухвалення Закону сприятиме переорієнтації експорту з кругляку та іншої деревної сировини на продукцію більш широкого ступеня переробки, створенню більшої доданої вартості на лісопродукцію, яка є національним багатством, стимулюванню розвитку деревообробної та деревопереробної промисловості», — сказано у повідомленні.

   Мораторій на вивіз усіх порід необробленої деревини почне діяти з 1 січня 2016 року,  а  на вивіз необробленої сосни — з 1 січня 2017 року.

   За матеріалами сайту ВР