Росія припиняє дію вільної торгівлі в рамках СНД

     Можливе Росією встановлення квот на українські товари "групи ризику" у разі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС порушить Договір про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та РФ.Про це йдеться в заяві торгового представника України.      

     Такі висловлювання роісйської сторони з'явилися саме в період інтенсивної роботи України, ЄС та РФ в рамках тристоронніх технічних консультацій з питань імплементації Угоди про асоціацію.    

    "Заяви російських посадовців щодо застосування конкретних обмежувальних заходів для українських товарів ставлять під сумнів бажання російської сторони шукати практичні рішення в рамках процесу, погодженого усіма сторонами, -наголосила Микольська. А також ми маємо чітко усвідомлювати, що торговельне співробітництво між країнами має відбуватися в рамках діючого правового поля. Для України і РФ цим правовим полем є правила СОТ та Договір про зону вільної торгівлі СНД".  

    Будь-яке встановлення РФ в односторонньому порядку кількісних обмежень у вигляді тарифних квот буде порушенням Договору про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та Російською Федерацією".

      Раніше повідомлялося, що Росія висунула нові вимоги щодо глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.       

      Відповідні пропозиції було прописано у документі, який російська сторона передала Єврокомісії 3 червня.       

      У документі, зокрема, йшла мова також про введення квот.