Росія вводить утилізаційний збір з російських автомобілів, а ще ввезених з Білорусі та Казахстану

Держдума Росії підтримала введення утилізаційного збору з російських автомобілів, у тому числі авто в Калінінградській області, які перебувають під процедурою вільної митної зони, а також ввезених з Білорусі та Казахстану. Відповідний законопроект парламентарі ухвалили у першому читанні, повідомляють російські ЗМІ.

   Законопроект розроблено урядом РФ у зв'язку з необхідністю адаптації російського законодавства до умов членства Росії в СОТ.

   Прийняття проекту закону дозволить уникнути пред'явлення Росії позову про невідповідність утилізаційного збору правилам СОТ.

   Трохи більше року тому Росія ввела утилізаційний збір з імпортних автомобілів і частини російських виробників, які не прийняли на себе зобов'язання з утилізації виробленої ними техніки .

   Проектом закону передбачається сплата утилізаційного збору з транспортних засобів, що ввозяться з території партнерів по Митному союзу - Білорусі та Казахстану. Збір буде сплачуватися на рівних умовах з російськими автовиробниками та імпортерами з третіх країн.

   "Новий принцип сплати утилізаційного збору обговорювалося з нашими партнерами по Митному союзу, які прийняли рішення про встановлення на законодавчому рівні аналогічних підходів щодо поводження з відходами, в тому числі автомобілями", - повідомив на пленарному засіданні заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Олексій Рахманов .