Щодо діяльності митних брокерів

Відповідно до Закону України від 02.03.2015 № 222-VIII „Про ліцензування видів господарської діяльності” (далі – Закон) з 00 год. 00 хв. 28.06.2015:   

 ліцензування митної брокерської діяльності припинене;   

 ліцензії на провадження митної брокерської діяльності вважаються недійсними;   

 суб’єкти господарювання, які на дату набрання чинності Законом мали чинну ліцензію на провадження митної брокерської діяльності автоматично отримали дозвіл на здійснення цього виду господарської діяльності та включені до реєстру митних брокерів (наказ ДФС, АДПСУ від 19.06.2015 № 441/255АГ „Про надання дозволів на здійснення митної брокерської діяльності”);    

митні брокери зможуть виконувати свої професійні обов’язки на підставі даних, що містяться у реєстрі митних брокерів, який висвітлений на офіційному веб-порталі ДФС у мережі Інтернет у рубриці „Реєстри”.   

 Суб’єкти господарювання, яким надані дозволи на провадження митної брокерської діяльності додатково будуть проінформовані про їх включення до реєстру митних брокерів за адресою їх місцезнаходження.   

 У подальшому надання нових та переоформлення дозволів на провадження митної брокерської діяльності буде здійснюватись після нормативно-правового врегулювання питань щодо подання та розгляду заяв і надання дозволів на провадження митної брокерської діяльності та контролю за нею.