Скасування ввізного мита на електромобілі

 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект про внесення змін до Закону України "Про митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі за № 1674.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроектом пропонується скасувати ввізне мито на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.

Даний законопроект розроблено з метою охорони навколишнього природного середовища, забезпечення енергетичної незалежності України, спрощення доступу українського населення до новітніх розробок та технологій, покращення якості та зменшення вартості пасажирських перевезень в Україні.

Завданням законопроекту є створення передумов для зменшення вартості, а відповідно і популяризації електромобілів в Україні, зазначається у пояснювальній записці.

 В главі 87 розділу XVII додатку до Закону України "Про Митний тариф України"  ("Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частин та обладнання") " пропонується встановити, що ставка мита, пільгова та повна, на тролейбуси; транспортні засоби, оснащені електричними двигунами; призначені спеціально для транспортування високорадіоактивних речовин; інші; велосипеди з допоміжним електродвигуном з номінальною потужністю не більш як 250 Вт, - становить 0%.

На разі:пільгова та повна ставка на тролейбуси - по 15%;т ранспортні засоби, оснащені електричними двигунами, - 8% та 10%, відповідно; призначені спеціально для транспортування високорадіоактивних речовин; інші та велосипеди з допоміжним електродвигуном з номінальною потужністю не більш як 250 Вт - по 10%.