Уряд приймає рішення про передачу ДФС у пряме підпорядкування Міністерству фінансів

Уряд України приймає рішення про передачу Державної фіскальної служби в пряме підпорядкування Міністерству фінансів України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 24 червня, на презентації інституційної реформи ДФС.

Глава Уряду наголосив, що вітає модель реорганізації ДФС, представлену Міністром фінансів України Наталією Яресько та Головою ДФС Романом Насіровим. Водночас він підкреслив важливість «практичних кроків і наслідків цієї реорганізації».

Він нагадав, що попереднє керівництво Державної фіскальної служби за півроку не виконало завдань, поставлених Главою Уряду: «Саме тому Уряд розпочав розслідування і все керівництво ДФС було відсторонено і замінено».

Арсеній Яценюк підкреслив, що ще півроку на реалізацію змін в ДФС немає: «У вас є три місяці на те, щоби платники податків відчули нову і якісну податкову культуру, яка буде запроваджуватися керівництвом Державної фіскальної служби».

За словами міністра фінансів України Наталії Яресько, реформа Державної фіскальної служби (ГФС) повинна забезпечити ліквідацію корупції та усунути можливість для контрабанди та ухилення від податків.

Крім того, зазначила вона, планується об'єднати податкову і митну системи оцінки ризику, що дозволить краще визначати, хто ухиляється від сплати податків і зборів, а також податковий і митний аудит для мінімізації кількості перевірок.