Визначено порядок ввезення в Україну насіння сорту, занесеного в Реєстр сортів рослин

Міністерство аграрної політики наказом від 25.03.2013 N 216 затвердило Порядок ввезення в Україну насіння сорту, який занесений до Реєстру сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, за умови, що воно призначене для розмноження і наступного вивезення за межі країни, яким передбачено, що насіння сортів рослин ввозиться на митну територію України без права на реалізацію для розмноження з наступною сертифікацією та вивезенням за межі країни.

Так, суб'єкт господарювання, який взяв на себе зобов'язання щодо ввезення, розмноження, сертифікації та вивезення насіння, до початку ввезення насіння надсилає до Держсільгоспінспекції повідомлення за встановленою формою.

Держсільгоспінспекція в десятиденний строк з дня отримання повідомлення та доданих до нього документів розглядає їх і надає на безоплатній основі суб'єкту господарювання лист-підтвердження, що насіння сортів рослин, які занесені до Реєстру сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку, ввозиться в Україну для розмноження з наступною сертифікацією та вивезенням за її межі.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 10 квітня 2013 р. за N 580/23112 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.