Зміни щодо виготовлення,зберігання, продажу марок акцизного податку

Кабмін уніс зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого його постановою від 27.12.2010 № 1251.

А саме:       

 - не здійснюватиметься маркування вироблених в Україні алкогольних напоїв із вмістом спирту до 8,5% об’ємних одиниць. Зараз цей поріг складає від 1,2 до 8,5% об’ємних одиниць;        

- зазнало змін визначення поняття «імпортери». Тож імпортерами вважатимуть «юридичних та фізичних осіб, які уклали з іноземними виробниками або іншими нерезидентами контракт (договір) про постачання (ввезення) в Україну алкогольних напоїв і тютюнових виробів .

Доповнивши визначення «іншими нерезидентами», Кабмін розширив коло осіб, з якими імпортери мають право укладати контракти з метою ввезення в Україну алкогольних напоїв і тютюнових виробів.  

1.  У пункті 5:

1) абзац сьомий після слів “сплаченого за одиницю продукції, з точністю до тисячного знака” доповнити словами “, крім суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольних напоїв”;

2) в абзаці дев’ятому слово і цифри “від 1,2” виключити.

2. Абзац перший пункту 17 після слів “з іноземними виробниками” доповнити словами “або іншими нерезидентами”.

3. Пункт 18 викласти в такій редакції:

“18. Придбані марки передаються покупцями марок (імпортерами) іноземним суб’єктам господарювання для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що підлягають подальшому ввезенню на митну територію України.”.

4. У першому реченні абзацу першого пункту 28 слова “виробники такої продукції” замінити словами “покупці марок”.