Chevrolet побудує конкурента внедорожному пікапу Форд

Компанія Chevrolet задумалася про випуск моделі, яка змогла б скласти конкуренцію внедорожному пікапу Ford F-150 SVT Raptor.

Новинка буде побудована на базі Silverado.

Позашляховий варіант Ford F-150 оснащується 6,2-літровим восьмициліндровим двигуном потужністю 411 кінських сил (587 Нм) і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Він також має розширену передню колію, більш потужні пружини, посилені півосі, амортизатори з виносними резервуарами, електронноуправляемий раздатку, механічне блокування заднього диференціала і диференціал Torsen спереду.

Все це дозволяє автомобілю долати бездоріжжя на високій швидкості.

У 2010 році, на момент запуску версії SVT Raptor в продаж, «Форд» отримав на пікап більше п'яти тисяч замовлень, що набагато перевершило первинні очікування компанії.

Крім цього, попит на представлений «Шелбі» у травні поточного року «заряджений» варіант моделі змусив ательє в п'ять разів збільшити запланований щорічний обсяг виробництва - до 500 машин.

Крім Chevrolet, про створення конкурента Ford F-150 SVT Raptor також думає «Крайслер». Такий автомобіль може вийти під маркою Ram.