Трохи історії. Вишукана чарівність автопрому 100-річної давності

Трохи історії. Вишукана чарівність автопрому 100-річної давності

Фантазія автомобільних дизайнерів не знає меж. І так було ще на зорі автомобілебудування, коли з’явилися автомобілі з плетучим кузовом.

Дивлячись на автомобілі з минулого, які більше нагадують кошики, виникає почуття легкої ностальгії за часами, коли на дорогах не було пробок, а кожна автомобільна подорож була яскравою пригодою, пише novate.ru

Складно уявити, проте трохи більше ста років тому, коли автопром тільки зароджувався, можна було зустріти справжнісінькі плетені автомобілі. Безумовно, з гілок плели тільки кузови таких авто. “Серце” автомобілів, як і раніше, складалося з металевих запчастин. Проте, незвичайний кузов виділяв такі машини на тлі усіх інших.

Яскравим представником автомобілів з плетеним кузовом був французький Hugot, 1897 року виробництва. Кузов машини був повністю плетеним.

Потужність двигуна становила 3.5 кінських сил. Машина була розрахована на 1-2 чоловік і не мала багажника.

Дивно, що машини з плетеним кузовом були надзвичайно популярні по всьому світу, не лише в країнах Європи, але і за океаном – в США.

Плетений автомобіль Prius був створений в 1914 році і використовувався в Лос-Анджелесі в туристичних цілях.

Вартість оренди автомобіля – всього 1 долар.

Випускалися плетені автомобілі аж до середини XX століття. Найчастіше вони виходили одиничними зразками або обмеженим накладом.

Ось, наприклад, зразок 1910 року з Детройта, відомості про яке загублені. Свій плетений автомобіль – Korbwagen – був зроблений і в Німеччині в 1920 році.

Згодом автомобілі з плетеними кузовами, навіть ті, що робилися для “прогулочних цілей”, все ж поступилися місцем звичним для нас авто в залізному кузові.

Варто відмітити, що до 40-х років XX століття окрім подібних автомобілів досить часто зустрічалися плетені коляски для мотоциклів і такі ж причепи для велосипедів.