Це цікаво. Електромобілі- транспорт майбутнього

Це цікаво. Електромобілі- транспорт майбутнього

Багато хто з нас замислюється про майбутнє. Автолюбителів цікавить питання: а яким буде автомобіль майбутнього?

 І всі ми по-різному уявляємо собі автомобіль майбутнього. Для когось він повинен обов’язково літати, а для інших просто пересуватися, тобто виконувати свої прямі обов’язки: доставляти в потрібне місце з пункту А в пункт Б.

Але всі ми здогадуємося (знаємо напевно), що автомобіль майбутнього не буде звичайним автомобілем у нашому розумінні.

Багато чого змінитися. Не буде традиційних двигунів внутрішнього згоряння. Їх швидше за все замінять електродвигуни або нові двигуни на альтернативному паливі за типом водню. Адже головна ознака прогресу автомобілів – це жорсткі екологічні норми.

Виходячи з цього, можна твердо стверджувати, що автомобіль майбутнього буде екологічно чистим у всіх планах, і в той же час стане дуже складним технічним пристроєм.

Давайте розберемо автомобіль майбутнього на прикладі будь-якого концепт-кара.

Для прикладу візьмемо дуже красивий і незвичайний концепт Renault ZE І відразу ж з назви дізнаємося, що абревіатура ZE означає Zero Emission (нульовий вихлоп), Тобто виробники вже зараз замислюються про абсолютно екологічних машинах, що цілком похвально.

Але що нам пропонує французька компанія Renault в якості рушійної сили автомобіля? А під капотом перебуває електричний двигун, який розвиває потужність аж в 95 “конячок”, а максимальний обертовий момент досягає позначки в 226 Ньютон-метрів.

Використання електричного двигуна зараз нікого не здивує. Це цілком виправдане і розумне рішення. Але проблема електромобілів, на даний момент, полягає в зарядці батарей і запасу ходу автомобіля. І останній фактор відіграє вирішальну роль. Автомобіль повинен доставити з пункту А в пункт Б і не “стихнути” на півдорозі, адже заправка електрикою за часом може зайняти до двох-трьох годин. Та й на далекі відстані такий електромобіль не поїде.

Автовиробники намагаються вирішити дану проблему і в якості додаткового двигуна використовують звичайний бензиновий ДВС. Але, на мій погляд, це крок назад. Потрібно зменшувати час заправки до 5-10 хвилин або будувати станції швидкої заправки.

Яким буде автомобіль майбутнього можна дізнатися, відвідавши найближчий світовий автосалон. На даних заходах всі найбільші світові компанії намагаються представити своє бачення автомобіля майбутнього. І може бути, то що нам здається зараз чимось неймовірний, завтра виявиться цілком звичним. Адже і гібридні автомобілі в свій час здавалися чимось далеким і фантастичним …