Введення мита активізували продажі автомобілів

В автосалонах  активізувався попит на автомобілі, про це журналістам повідомили менеджери з продажу.

В автосалоні Ford менеджер розповів журналістам, що популярні машини «закінчуються», а нові партії, які приїдуть в країну після 13 квітня, подорожчають як мінімум на 7,5%.

Оскільки мова йде про найбільш продаваною моделлю, спробуємо додати до середньої комплектації Ford Fiesta за 129 000 гривень позначені 7,5%. Отримаємо невтішні 139 000 гривень. Рішення Міжвідомчої комісії набуде чинності 13 квітня. У теж же числах вартість іномарок підскочить, за даними менеджерів автосалонів, на 2 тисячі доларів і вище.

Нагадаємо, нові мита торкнутися імпортованих автомобілів з бензиновими двигунами об'ємом від 1 літра до 2,2 літра. Додатковим 6,46-процентним податком обкладуть машини з об'ємом двигуна від 1 літра до 1,5 літра, а мито в розмірі 12,95% застосують для машин з моторами від 1,5 до 2,2 літра.

Директор салону Chevrolet, Анатолій, обіцяє, що найбільш ходовий Chevrolet Lacetti подорожчає на 15%, що в грошовому еквіваленті складе 15 000 гривень.

Незважаючи на те, що за скасування мита борються багато структур, зокрема невдоволення висловив представник Євросоюзу в Україні, а син чинного президента України навіть надіслав листа прем'єр-міністрові, в якому встає на захист українських автомобілістів. Азаров же висловлювався на цю тему досить чітко - мита захищають українську економіку в складних умовах.

Прес-секретар Азарова, Віталій Лук'яненко, заявив, що мито буде стягуватися з 13 квітня в будь-якому випадку і сподіватися на скасування не варто.

Зараз імпортери з одного боку і представники автопрому з іншого боку обмінюються яскравими прес-релізами, з яких ясно одне - подорожчання не уникнути.

Ми ж закликаємо автомобілістів бути пильними при виборі нових автомобілів завжди і не допускати спекуляцій фактами і цінами хоча б в найближчий місяць.

  Дилери користуються ситуацією та  влаштували розпродаж як торішніх моделей, так і машин ввезених до 13 квітня.