Для поїздки в Крим у дітей має бути проїздний документ

В 2015 році постановою Кабінету Міністрів України № 367 було затверджено Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. 

Даним Порядком визначено особливості перетинання адміністративного кордону тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Так, для громадян України проходження прикордонного контролю відбуватиметься за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України «Про громадянство України» (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, проїзний документ дитини).

Відносно громадян України, що не досягли 16-річного віку діятиме порядок, передбачений Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57. 

Саме тому для подорожі дітям необхідно мати проїзний документ дитини або паспорт громадянина України для виїзду за кордон.  

 Свідоцтво про народження не дає права на перетин адміністративної межі з АР Крим.