Аналітична стаття. Хто і як сплачуватиме екологічний податок за утилізацію автомобілів

Останнім часом одна з найулюбленіших тем українських ЗМІ — підвищення вартості автомобілів. Не так давно йшлося про спецмито на імпорт в Україну транспортних засобів. На цьому законодавці вирішили не зупинятися — і от маємо Закон № 422 , завдяки якому з 1 вересня 2013 року впроваджуєтьсяекологічний податок за утилізацію транспортних засобів.

Унаслідок цього вартість найбільш ходових автівок (з об’ємом двигуна від 1000 до 2000 см3) зросте в середньому на 7000 грн — для нових автомобілів і майже на 15000 грн — для автомобілів б/в.

Отже, на які авто поширюється екоподаток

Уведення нового податку зумовлено благородною метою — необхідністю реалізації комплексного підходу до створення та розвитку в Україні системи утилізації колісних транспортних засобів. Однак фінансовий бік питання, як не прикро, уже традиційно вирішуватиметься за рахунок пересічних громадян — автовласників.

Отже, сплачувати новий екоподаток доведеться за переважну більшість чотириколісних транспортних засобів (окрім тракторів), а також за кузови до них. Під оподаткування потрапили:

  • моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія (код 8702 УКТ ЗЕД );
  • легкові автомобілі й інші моторні транспортні засоби, призначені переважно для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі (код 8703 УКТ ЗЕД);
  • моторні транспортні засоби для перевезення вантажів (код 8704 УКТ ЗЕД);
  • моторні транспортні засоби спеціального призначення: зокрема автокрани, пожежні автомобілі, автобетономішалки, автомобілі для прибирання доріг, автомобілі поливомийні тощо (код 8705 УКТ ЗЕД).
  • кузови для транспортних засобів (код 8707 10 УКТ ЗЕД ), а винятком кузовів для промислового складання (код 8707 10 10 УКТ ЗЕД).

Хто сплачує екологічний податок за утилізацію транспортних засобів

Сплачувати податок повинні особи, які:

  • імпортують в Україну транспортні засоби та/або кузови до них;
  • виробляють автомобілі на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку;
  • придбавають авто в осіб, які не є платниками екоподатку за утилізацію згідно з пп. 240.6.1 Податкового кодексу України в редакції  Закону № 422 (далі — ПКУ). До останніх належать дипломатичні представництва або консульські установи іноземних держав, міжнародні організації, які користуються привілеями й імунітетом згідно із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, а також працівники таких представництв, установ, організацій та члени їх сімей.

Решту осіб, які звільнені від сплати податку за утилізацію транспортних засобів, перелічено в у пп.пп. 240.6.2–240.6.7 ПКУ. Зокрема звільнення поширюється на осіб, які:

1) узяли на себе зобов’язання утилізувати зняті з експлуатації транспортні засоби за визначеною технологією1 та виробляють (виготовляють) на території України транспортні засоби, які класифікуються за кодами товарних позицій 8702, 8703, 8704 та 8705 за УКТ ЗЕД;

2) придбавають на території України автомобілі, що вперше зареєстровані (перереєстровані)до 01.09.2013 р., у їх власників чи осіб, зазначених вище в п. «1», а також продають такі автомобілі після 01.09.2013 р. тощо.

Крім того, не виступатимуть об’єктом і базою оподаткування транспортні засоби, що реалізуються для інвалідів, у т.ч. дітей-інвалідів, а також транспортні засоби спеціального призначення (швидка медична допомога, транспортні засоби пожежної та техногенної безпеки й для потреб підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах цивільного захисту та рятувальної справи), оплата вартості яких здійснюється за бюджетні кошти чи кошти фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування (пп. 242.3.1 ПКУ).

Коли сплачується податок за утилізацію

У разі імпорту авто податок сплачує сам імпортер у день подання до митного органу митної декларації на транспортний засіб (кузов) або партію транспортних засобів (кузовів).

У випадку придбання транспортного засобу, виготовленого в Україні, «утилізаційний податок» сплачує виробник у день продажу авто.

За транспортний засіб, придбаний в осіб, які не є платниками такого податку згідно з пп. 240.6.1. ПКУ (дипредставництва, консульські установи тощо), податок доведеться перерахувати на дату подання заяви щодо перереєстрації такого транспортного засобу до органу внутрішніх справ.

Як бачите, закон прописано таким чином, що «утилізаційний податок» потрібно сплатити задовго до того, як автівка відживе своє.

Як обчислити суму податку

Ставка податку встановлена в гривнях і залежить від виду транспортного засобу (див. таблицю 1). Сума податку обчислюється за формулою:

Пу = Н x К x Тр,

де:

Пу — сума податку;

Н  відповідна ставка податку;

К  коефіцієнт;

Тр  кількість транспортних засобів (кузовів).

Як бачите, у формулі використовується коефіцієнт. Для легкових автомобілів (код 8703  УКТ ЗЕД) і кузовів до них він залежить від об’єму двигуна (див. таблицю 2). Стосовно інших категорій транспортних засобів (вантажних, автобусів, спецтехніки тощо за кодами 8702, 8704, 8705 УКТ ЗЕД), то для них коефіцієнт збільшується прямопропорційно масі транспортного засобу (див.таблицю 3).

Таблиця 1

Ставки податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів

Вид транспортного засобу

Ставка податку, грн

Транспортні засоби, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, та кузови до них, що класифікуються за кодом товарної підпозиції 8707 10 згідно з , за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, увезені на митну територію України «для промислового складання» транспортних засобів відповідно до Митного тарифу України

5500 

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарних позицій 8702, 8704, 8705 згідно з УКТ ЗЕД

11000

Коефіцієнти, що застосовуються до ставок податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів

Таблиця 2

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами 8703 згідно з УКТ ЗЕД, та кузови до них (код 8707 10 УКТ ЗЕД)*

Нові транспортні засоби

Транспортні засоби, що використовувалися

Оснащені електричними двигунами

0,86

1,72

З робочим об’ємом циліндрів двигуна:

не більше ніж 1000 см3

0,86

1,72

понад 1000 см3, але не більше ніж 2000 см3

1,34

2,68

понад 2000 см3, але не більше ніж 3000 см3

2,56

5,12

понад 3000 см3, але не більше ніж 3500 см3

3,47

6,94

понад 3500 см3

5,50

11,0

Кузови для транспортних засобів, що класифікуються за кодом товарної підпозиції 8707 10 згідно з УКТ ЗЕД

4,0

12

* За винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, увезених на митну територію України «для промислового складання» транспортних засобів відповідно до  Митного тарифу України.

Таблиця 3

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами 8702, 8704, 8705  УКТ ЗЕД

Нові транспортні засоби

Транспортні засоби, що використовувалися

З повною масою до 2500 кг

0,8

1,6

З повною масою від 2500 до 3500 кг

0,9

1,8

З повною масою від 3500 до 5000 кг

1

2,0

З повною масою від 5000 до 8000 кг

1,1

2,2

З повною масою понад 8000 кг

1,34

2,68

Податок сплачується за місцем перебування платника податку на податковому обліку в конт­ролюючих органах (пп. 250.2.4  ПКУ).

Подання звітності

Мовиться про Декларацію з екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Наразі до чинної форми Декларації з екологічного податку ще не внесли відповідних змін. Тож на сьогодні вона не містить рядків для відображення інформації про податкове зобов’язання за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Отже, найближчим часом чекатимемо на зміни у звітності з екоподатку.

Водночас у ПКУ прописали, хто повинен звітувати за «утилізаційним податком». Так, декларацію з екоподатку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів подають виробники таких транспортних засобів незалежно від того, узяли вони на себе зобов’язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації авто чи ні.

Довідка про сплату та звільнення від сплати «утилізаційного податку»

Довідку про сплату податку власнику авто видає:

  • особа, яка здійснює виробництво (виготовлення) і реалізацію транспортних засобів на внутрішньому ринку України та не взяла на себе зобов’язання забезпечити утилізацію таких транспортних засобів або була виключена з реєстру осіб, які взяли на себе зобов’язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів у разі придбання нового авто в Україні;
  • орган митниці в разі імпорту автомобіля в Україну. При цьому контролюючий орган перед тим, як видати довідку, перевіряє правильність обчислення та повноту сплати особою податку за утилізацію та проставляє в митній декларації відмітку про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів;
  • орган внутрішніх справ — у разі перереєстрації транспортного засобу, придбаного в особи, визначеної пп. 240.6.1 ПКУ (дипредставництва, консульські установи тощо).

Довідку про звільнення від сплати податку видає особа, яка здійснює виробництво (виготовлення) і реалізацію транспортних засобів, що взяла на себе зобов’язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації автомобілів, чи орган митниці (якщо імпортер звільнений від сплати «податку з утилізації»).

Надалі під час переходу права власності на транспортний засіб, з якого сплачено податок за утилізацію або не сплачено такого податку у зв’язку зі звільненням, попередній власник транспортного засобу передає наступному власникові довідку про сплату податку чи довідку про звільнення від сплати податку (п. 250.15 ПКУ). Якщо власник авто втратить або пошкодить довідку, орган МВС повинен безкоштовно видати йому її дублікат (пп. 250.18.2 ПКУ).

Орган внутрішніх справ здійснює держреєстрацію (перереєстрацію) транспортного засобу на підставі такої довідки. Інакше кажучи, не маючи на руках потрібної довідки, автомобіль просто не зареєструють.

Зверніть увагу!

Це правило не поширюється на перереєстрацію автомобілів, що були придбані до 1 вересня 2013 року (пп. 250.18.3 ПКУ).

Наразі форми довідок про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та про звільнення від сплати не затверджені. Найближчим часом чекаємо на їх появу від Кабміну.

Відповідальність

Громадяни України не нестимуть відповідальності за неправильне обчислення суми податку за утилізацію транспортних засобів.

Під час імпорту авто, правильність нарахування податку перевірять на митниці. Якщо придбавається автомобіль, виготовлений в Україні, — за правильність нарахування податку відповідатиме виробник.

У разі якщо виробник узяв на себе обов’язок утилізовувати авто, відповідно, видає довідку про звільнення від сплати податку — такий виробник відповідає за своєчасність подання декларації з екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та реєстру виданих довідок про звільнення від сплати цього податку (пп. 250.19.5 ПКУ).

За неподання (несвоєчасне подання) декларації йому загрожує штраф згідно з п. 120.1 ПКУ —170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Якщо виробник НЕ взяв на себе обов’язок утилізувати авто — він відповідає не лише за своєчасність подання декларації з екоподатку та реєстру виданих довідок про його сплату, а й за правильність обчислення сум податку, повноту та своєчасність їх сплати до бюджету.

За таких обставин йому загрожують штрафи (п.п. 123.1, 126.1 ПКУ):

  • за несвоєчасність сплати податку — 10% від суми податкового боргу (20% — якщо затримка зі сплатою податку затяглася більше ніж на 30 календарних днів).
  • за неправильне обчислення податку (сплату не в повному обсязі) у разі визначення податкового зобов’язання контролюючим органом — 25% суми такого зобов’язання(50% — у разі повторного порушення протягом 1095 днів).

Крім того, у разі несвоєчасної сплати податку нараховується пеня (п. 129.1 ПКУ)

Зауважимо!

У разі встановлення факту видачі довідок про звільнення від сплати податку особами, які не мають на це права або втратили це право, такий платник податку зобов’язаний збільшити податкові зобов’язання за наслідками податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму податку, що мав бути сплачений у відповідному податковому періоді (пп. 250.19.6 ПКУ).